FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

Перший Диплом міжнародного зразка з'явився у вихованців гуртка "Юний журналіст"

У польському місті Ольштин відбувся IX міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм "Калинові мости". Серед багатьох робіт учасників з України і Польщі, на розгляд журі була надана творча робота вихованців гуртка "Юний журналіст" - документальний фільм "Земним шляхом - до духовного".

Протягом року журналісти Антон Дудник, Владислав Давидов і Олександр Маляренко за власний кошт створювали цей документальний фільм. Нагадаємо світловодчанам, що у серпні-вересні 2017 року відбулась перша піша хода стежками великого українського філософа і любомудра Григорія Сковороди. Протягом усього маршруту відбулося близько 40 творчих зустрічей із мешканцями населених пунктів, учнями і вчителями шкіл: Чорнух, Хейлівщини, Лохвиці, Заводського, Середняків, Петрівки-Роменської, Гадяча, Веприка, Мартинівки, Комишів, Щомів, Чернеччини, Охтирки, Високого, Куп’євахи, Полкової Микитівки, Губарівки, Павлівки, Кручика, Богодухова, Забродів, Мерла і Сковородинівки. Таким був маршрут руху чотирьох енергійних українців, які протягом 18 діб подолали близько 300 кілометрів у шести районах Полтавської, Сумської та Харківської областей.

Майже дев'ять місяців світловодці вивчали відзнятий матеріал, і створювали сценарій документального фільму. З часом, український співак Дмитро Тодорюк начитав текст до майбутнього фільму, а сопілкар Володимир Гура записав мелодії стародавніх пісень на провідній студії звукозапису у Києві. 32 хвилини спогадів і співів...

Прем'єра фільму відбулась у травні 2018 року у Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди, а вже через декілька тижнів цей фільм переглядали у Польщі. Шість номінацій фестивалю: "Україна - це Європа", "Пам'яті предків", "Боротися-поборете", "Одне серце - дві Батьківщини", "Єдина Україна - безпечна Європа" та "У дзеркалі довкілля". Фільм наших земляків оцінювало міжнародне журі у номінації: "Пам'яті предків". Документальний фільм "Земним шляхом - до духовного" виборов спеціальний приз від поважних членів журі, а це - перша європейська відзнака! За сім днів фестивалю творчі роботи переглянули і почули не лише польські глядачі і радіослухачі, а і мешканці Євросоюзу.

Для світловодських журналістів, які навчаються у Центрі дитячої та юнацької творчості у новому навчальному 2018-2019 році вже розпочата праця над створенням сценарію нового документального фільму про відомого мешканця нашого міста. Отож, слідкуйте за новинами на сайті ЦДЮТ.

Марія Соколова, Юлія Гачан і Богдан Гайдай, разом з усіма вихованцями гуртка "Юний журналіст".

Кiлькiсть переглядiв: 115

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.