FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

Дніпро: берег лівий, берег правий, або стежками визволителів

До рук вихованців старшої групи фольклорно-етнографічного краєзнавства «Тясмин» Світловодського ЦДЮТ (директор Шабалін В.Ф.) потрапила карта часів Другої Світової війни із архіву краєзнавця Леоніда Шахмана.

Третього жовтня учні ЗШ №2:Вдовиченко Ашот, Гачан Юлія, Маховська Дарина, Мирошниченко Анастасія, Резнік Марія, Рибакова Анна, Тягній Данило, (директорка Плітко В.Л.)разом з випускником гуртка «Юний журналіст» Дудником Антоном були у поході в межах міста Світловодськ. Мета подорожі з Правого берега Дніпра на Лівий – знайомство з місцевістю, де у жовтні далекого сорок третього року розпочалися запеклі бої за визволення нашого краю від німецько-фашистських загарбників.

Знайомство вихованців ЦДЮТ розпочалося з відвідування історичних пам’ток: монументу невідомому солдату та пам’ятника воїнам-визволителям п’ятої гвардійської повітряно-десантної дивізії. Далі, юні світловодці розпочали зйомку нової творчої роботи присвяченої до Дня визволення Ново-Георгієвська від німецько-фашистських загарбників. Слід зазначити, що форсування Дніпра розпочалося у далекому жовтні 1943 року, а день визволення Ново-георгієвська припав лише на третє грудня. Два місяця запеклих боїв на «хибній переправі» через головну річку нашої країни…

Як висновок: світловодці вшанували пам’ять загиблих! Низький Вам уклін – діди та прадіди, бабусі і прабабусі!

/Files/images/malyarenko_/Detki_72_dpi.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 212

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.